2011. július 12., kedd

A berki boszorkány átka

Hétvégén voltunk a gyerekeknél. A fő szenzáció a színdarab volt, amire egész héten lelkesen próbáltak, díszleteket festettek, meghívókat gyártottak. Van Balatonon egy kisfiú (Gergő), akivel már tavaly is jóban voltak a lányok. A Nagymamájával (Morzsával) és Nagypapájával (Ferenccel) van egész nyáron Balcsin a kisfiú. Morzsa egyetemen drámatagozatot tanít, így a gyerekekkel együtt kitalálták, hogy rendeznek egy színielőadást. Szombat este 8-kor kezdődött az előadás, a belépő 1 db Kinder csoki volt.

Íme, a képes beszámoló:


Ez fogadott minket a kerítésen
A darab úgy kezdődött, hogy Maja királykisasszony és Bogi királykisasszony labdáztak a színpadon. Később Morzsa is beállt a játékba.




Aztán Morzsa-boszorkány elhívta a két királynőt, hogy menjenek el vele a várába.

A saját készítésű vár, aminek ablakából kukucskálnak a királylányok.
Addig Morzsa megfőzte a varázsfőzetet. Maja kígyóját is belefőzte :)  A főzettől a királylányok békává változtak.

Jött Gergő, mint lovag, a lova hátán (Ferenc:) Kereste a királylányokat. 3 próbát kellett kiállnia, hogy a királylányok visszavarázsolódjanak. El kellett lopnia a banya aranyhajszálát.




Meg kellett küzdenie a sárkánnyal és három találós kérdésre kellett válaszolnia.
Gergő sikeresen kiállta a próbát, a királylányokkal táncra perdült.  Gergőnek hála visszakaptam a lányokat :)
A finálé
A lányok virággal köszönték meg ezt a sok fáradozást.
Nagyon jól sikerült este volt. Előadás után volt eszem-iszom, dínom-dánom, amolyan Batyubál.  Köszönet Morzsának és Ferencnek, imádták a gyerekek a próbákat és az előadást is. Másról se hallottunk egy héten keresztül :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése