2012. szeptember 5., szerda

Itt van az ősz, itt van újra

és eljött a szeptember. Bogi is iskolás lett! Az évnyitó reggele rendhagyóan indult, én az 5 órás kelésem helyett 6 óra után 5 perccel ébredtem fel! A gyerekeket is 6-kor akartam kelteni, hogy szép nyugalomban, békességben tudjunk elindulni az első közös iskolás napjukra. Az évnyitó 8-kor kezdődött, de még előtte mindenfélét fel kellett vinnem a terembe, így fontos volt, hogy előbb odaérjünk. Szerencsére nem volt nagy kapkodás, mindenki időben elkészült, megreggeliztünk és fél 8 után pár perccel már ott is voltunk. Maja rögtön elvegyült az osztálytársaival. Amíg meg nem érkezett az első fiú, addig beszélgettek, utána pedig ment a szokásos "cukkolom-megkerget-segítséééég" játék. Bogi bújt hozzám, látszott rajta, hogy izgul. Aztán megjött Fanni (az osztálytársa, akivel a tavaszi bazáron és a kirándulásokon már találkozott és egy kicsit feloldódott. Az évnyitón az elsős kicsik padokon csücsültek, a többiek pedig állva hallgatták a műsort. Először az iskola összes tanára (kb. 10-15) közösen énekelt egy nagyon kedves dalocskát, hol együtt, hol kánonban, nagyon hangulatos volt. Utána bemutatták a tanárokat és az iskola dolgozóit, 1-1 mondatban elmondva, hogy mit tanítanak, milyen munkát végeznek az iskolában. Annyira jó volt, hogy a gyerekek már a konyhás nénit és a gondnok bácsit is megismerhették így. Aztán 1-1 szál virággal köszöntötték azokat a gyerekeket, akik most jöttek az iskolába, de nem első osztályba. Utána jött az elsősök "felavatása". Kata néni a virágkapu (mindig a 2. osztály feladata a díszítés, virágkapu elkészítése) egyik oldalán állva hívtak a gyerekeket (név szerint!!!), akik egyesével áthaladtak a kapun. Aki áthaladt, kezet fogott Kata nénivel, aki néhány kedves szóval köszöntötte az újdonsült iskolást, megcirógatta, megszeretgette. Ezután a kis elsőshöz odament egy "nagy" másodikos, adott neki egy szál rózsát, kézenfogta és beálltak a sorba. Nagyon megható volt. Bogi - mint egy hős katona - kidüllesztett mellkassal, vidáman masírozott át a kapun. Őt a virággal Berta köszöntötte, aki Maja osztálytársának, Rozinak a húga, így már többször játszottak együtt a gyerekek, nem volt ismeretlen Boginak :) Ezután a másodikosok kézenfogva vezették fel az elsősöket a termükbe. A sort Kata néni vezette, mik a "Bújj-bújj-zöld ág"-at énekelve. A többi osztály utánunk ment a termébe. A szülők még néhány szót beszélgettek az udvaron, majd ők is szétszéledtek. Én felfedeztem az udvaron, hogy Maja drágám lenthagyta a táskáját, így volt még osonásom az elsős terem előtt (nehogy észrevegyenek), majd beraktam Maja termébe a táskáját. Éppen a beszélgetőkörben ültek, ő észrevett, rámvigyorgott :)
A nap hátralévő részét már csak a gyerekek elbeszéléséből tudom. A terembe érve a másodikosok énekeltek és furulyáztak az elsősöknek, majd átadták a "krétakukacot" (viaszkréta tartó). Kata néni sokat mesélt nekik, voltak udvaron. Bogi már barátot is szerzett, Fannit :) Majáéknak gitározott és énekelt Andi néni, utána pedig beszélgettek. Amikor Laci délben elment a gyerekekért, nagyon örültek neki. Bogi rögtön mondta is, hogy nem ebédelt, mert Anya főzött neki pörköltet (- sajnos anya nem főzött neki pörköltet, mert emlékeim szerint abban állapodtunk meg, hogy legközelebb amikor főzök, pörköltet fogok főzni - de még volt otthon kaja. Az ő emlékei szerint hétfőre ígértem a pörit.) Laci mondta neki, hogy anya nem főzött pörköltet, mire Bogi zokogni kezdett. Szegénykém. Valahol ki kellett jönnie a feszültségnek :)
Aznap vacsorára meg is kapta pörköltet kagylótésztával, sőt, hogy teljes legyen az öröme, kedden a suliban is az volt a kaja.
Így vették a csajok az első napokat. Boginál tegnap reggel volt egy kis pityogás, amikor elváltak Lacitól, de ma már vidám volt a bemenetel. Jó lenne, ha így is maradna.
Visszatértek a munkás hétköznapok. Maja újra aerobicozik, jövő héttől cimbalmozik, szóval viszlát nyár, jövőre találkozunk!
Ja, terveim szerint lesz majd egy csomó fénykép is az eseményekről, de még nem kaptam meg őket... A mi családunk elfelejtett gépet vinni az eseményre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése