2012. szeptember 25., kedd

Táblatündér?

Most már nem annyira rózsásak a hétköznapjaink, de azért nem is panaszkodom. Egyszerűen csak alkalmazkodnom kell a gyerekek igényeihez :) Bogikánknak kell nagyjából 10 perc (de inkább több), míg ki tud keveredni az ágyból reggelente. Pedig 9 körül már alszik. Hát igen, azért a reggel negyed 7 elég korán van. Majának kinyílik  csipája és onnantól ő ébren van, hamar fel is kel. Most már gyorsan öltözik (mindig, ami legfelül van a szekrényben :) és utána leül valamivel foglalatoskodni. Na, abból aztán olyan nehéz kizökkenteni, mint Bogi az ágyból. Apa szerint ráérnénk később kelni, de én mindig vágyom a nyugodt reggelekre. Mikor van idő az "utasításokon" kívül is egymáshoz szólni, van idő visszamenni az ottfelejtett (muszáj-hogy-bevigyem) dolgokért. Az, hogy jó lenne reggelente néhány sort olvasni egy finom tejeskávé mellett, hiú ábránd. Vagyis, annyira nem hiú ábránd, mert végülis kelhetnék fél ötkör. Igen ám, de jó lenne valamit sportolni is, utána az olvasgatás és a tejeskávé. Én szeretek hajnalban futni és végülis nem kellene 3-nál korábban kelnem...Sajnos egyszerűen nem vagyok képes belátni, hogy ez nagyjából ugyanolyan, mint a csomagolás, amíg utazunk. Akármekkora a bőrönd, mindig annyit pakolunk bele, hogy alig lehet becsukni... Amíg hely van, addig pakolunk... Amíg van idő, addig készülődünk. És a vége a sebes tempójú utolsó percek... Azért sem látom be :)
Majáéknál a suliban "Magtól a kenyérig" epocha van. Múlt héten búzát morzsoltak (szemeztek, hogy mondják???), a héten már őrlik mozsárral, kővel, kávédarálóval (kinek mit van kedves kipróbálni) és csütörtökön sütik meg belőle a kenyeret. Minden osztály kap majd tőlük egyet Mihály ünnepen. A múlt héten mi voltunk a takarítósok (vagyis csak hétvégén, hét közben a gyerekek takarítanak) és Laci, mivel a suliban volt szombat délelőtt tornatermet festeni, bevállalta, hogy akkor ki is takarítja az osztályt. Amikor hazajött, csak ennyit kérdezett: - Takarítottál te már malomban??? :) :) Bogiék is befejezték a formarajz epochát, tegnap kezdődött az írás. A B betűt tanulták. Új epoca-új táblarajz. Érdeklődtem Boginál, hogy ki csinálja a táblárajzot, mire azt válaszolta: - Állítólag a táblatündér. De szerintem nincs olyan :)
Tegnap futóversenyen voltak a lányok. Maja végigfutotta a 2 km-t, Bogika (mintha nem is futóversenyen lett volna) nézelődött, kerítésre mászott és szökökutat szemlélt, mesélt, vicceskedett és egy kicsit futott is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése