2011. május 31., kedd

Bogi tündéklése(i)

Évzáró volt az oviban. A Széttáncolt cipellők c. darabot adták elő az ovisok, Bogi konyhalány volt. Teljes elfogódottságomtól mentesen mondhatom, hogy Bogi gyönyörűségesen hangsúlyozva mondta a kis versikéjüket. Pedig egyébként nem szeret szerepelni, de most valahogy nagyon bejött neki a nyilvánosság :) Fényképet később kaptok, a technika ördöge megtréfált minket. Jó a Pozsonyi oviba járni. A ballagás is megható volt, a gyerekek pedig a teraszon tortáztak a ballagás után, amit az óvó nénik viráglufikkal díszítettek fel nekik. Mivel Bogi még egy évig jár oviba, így a szokásos könnycsepp/perc mennyiség fele volt a mostani nálam ... Jövőre majd bepótolom :)
A hétvégét Balcsin töltöttük, idén először voltunk fürdőruhában. Mivel a szombati Balatonfenyvesi gyereknapi programot elfújta a szél, más meglepit kellett kieszelnem. Mivel a gyerekek (és én is) szeretik a fagyit, azt találtam ki, hogy a környék cukrászdáit végigjárjuk fagyiilag. Úgyis mindig megy a "harc", hogy hol együnk (Maja, Bogi - a közeli, de kevésbé finom fagyizót szeretik, mert ott ismerik a nénit és a bácsit, akik nagyon kedvesek, Lacinak és nekem a Nosztalgia, a balatonmáriai fagyizó, és a lellei Márton a kedvencünk). Persze, a gyerekek ebből mit sem sejtettek, mindössze annyit tudtak, hogy elmegyünk a Nosztalgiába ebéd után (persze, kicsit morogtak, hogy miért nem a "Márti nénihez" (ő a kedves, aranyos néni a kevésbé jó fagyival). Ott rögtön a fagyis bácsi az általunk felajánlott 1 gombóc mellé adott nekik még egyet, gyereknapra. (Már ekkor fel voltak dobódva:) Amikor Márti néninél megálltunk, a világ legértetlenebb arcával néztek rám, hogy mi van :) Mária felé kanyarodva már Maja sejtett valamit, de a hangulat a tetőfokán volt, mígnem a lellei Mártonnál végképp anya-apa imádatba és az általuk kijelentett "a világ legjobb gyereknapja" kifejezéssel adták tudtunkra, hogy a meglepi jól sikerült :)
Hétfőn Bogit megszurizták, ez a 6 éves gyerekeknek kijáró privilégium :) Egy hangja nem volt a drágámnak, bár izgult, de egyáltalán nem látszott rajta. A doktor néni kérdezte tőle, hogy el tud-e számolni 10-ig, mire büszkén kijelentette, hogy 100-ig is. Becsukta a szemét, és számolt. Már 5-nél kész voltak, de ő csak számolt és számolt, míg a doktor néni 20 körül félbeszakította, hogy már rég készen vannak :) Ennyi volt. Bár a hatéves szurit Maja is hősként viselte annak idején, most mégis éjszaka kell neki beadni :( Reméljük ebben Bogi mutat majd neki példát...

Ja, ma kirándul a két lány, Maja osztályával. Mackó mama is megy velük, Diósjenőnél száll be a buliba. Meglepivel készültünk, Mama nem tudja, hogy Bogi is velük tart, csak annyit mondtunk neki, hogy visz Maja egy kis meglepit :) Jó kis 22 kilós, meglepi :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése